Kalender

juni 2024
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Maak een afspraak

06-43034188

Tiel e.o., Nederland

Top

Bedrijven

Werkgevers krijgen met steeds grotere uitdagingen te maken op personeel gebied nu mensen steeds langer moeten doorwerken.

We worden dan wel steeds ouder, maar het aantal jaar dat we gezond blijven neemt af. Een steeds slechter wordende leefstijl werpt zijn negatieve vruchten af: ongezonde voeding, stress en weinig beweging hebben grote gevolgen op de vitaliteit van mensen en leidt daarmee tot een stijgend ziekteverzuim. Een hoger ziekteverzuim in het bedrijf leidt tot hogere kosten voor werkgevers en een lagere productiviteit in het bedrijf (en ook dit brengt weer extra kosten met zich mee).

Maar dit hoef ik natuurlijk allemaal niet uit te leggen, dit fenomeen is waarschijnlijk wel bekend. Wellicht is dat ook de reden dat je nu op deze website bent beland. Wat de reden ook is: complimenten dat je je wilt verdiepen in welke mogelijkheden er zijn om de vitaliteit en gezondheid van jouw medewerkers te verhogen!

Gezonde leefstijl creëren

Gezondheid hebben we natuurlijk helaas niet altijd in eigen hand. Maar met een gezonde leefstijl kunnen veel klachten en ongemakken worden voorkomen. En soms ook ergere dingen. Maar hoe kun je nu als werkgever een gezonde leefstijl stimuleren? Leefstijl is tenslotte een privéaangelegenheid. Toch zijn er meer dan genoeg manieren om gezonde leefstijl onder de aandacht te brengen bij je medewerkers en hen te helpen dit in hun dagelijks leven te implementeren. Door middel van workshops, leuke acties in het bedrijf, groeps- of individuele trajecten zet je het onderwerp ‘op de kaart’. We geven inzicht in wat een gezonde leefstijl inhoudt, laten mensen zich bewust worden van hun huidige leefstijl en gaan met de mensen aan de slag. Daarnaast kunnen we eventueel ook aan de slag met andere onderdelen van vitaliteit: hoe gaat het thuis, hoe voelt de medewerker zich op het werk? Hoe is de mindset van de medewerker, hoe wordt omgegaan met uitdagingen en tegenslagen? Wat zijn doelen en wensen in het leven?

Naast een ongezonde leefstijl kunnen met name vrouwen ook nog last hebben van hormonale disbalans met allerlei (vage) klachten als gevolg. Ook hiervoor zijn verschillende oplossingen te vinden.

Voordelen van investeren in de leefstijl van jouw medewerkers zijn onder andere:

klein hartje De gezondheid en vitaliteit van jouw medewerkers verbetert

klein hartje Er is sprake van goed werkgeverschap

klein hartje Reductie van het ziekteverzuim

Laten we samen kijken naar de wensen en de mogelijkheden, dan zal ik een programma op maat maken hoe bovenstaande op een voor jouw bedrijf passende manier vorm kan worden gegeven. Hierbij kan eventueel gebruik worden gemaakt van verschillende samenwerkingspartners met ieder hun eigen expertise.

Je kunt me bereiken via mailadres monique@monvie.nl of telefoonnummer 06-43034188.

Smoothie

Met het programma “Hormoonbalans herstellen” werken we eraan om jouw hormonen weer in balans te krijgen waarmee (vage) klachten verdwijnen. Er vindt een persoonlijke hormonale analyse plaats waarmee je inzicht krijgt in welke hormonen uit balans zijn en op welke manier deze weer in balans komen. Je gaat aan de slag met het voedingsadvies en de gezonde recepten die je automatisch krijgt toegestuurd vanuit de OnlineVoedingsAcademie. Dit zijn niet alleen recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes, maar ook voor soepen, sauzen, spreads en dergelijke. Daarnaast krijg je achtergrondinfo over onderwerpen als gluten, lactose, vetten, koolhydraten, eiwitten.

Daarnaast ontvang je nog een aantal bonussen:

klein hartje BONUS: Vitaminen en Mineralen

klein hartje BONUS: Grip op je suikerig

Dit programma kan zowel individueel als in groepsverband worden gevolg, waardoor je ook steun kan hebben aan de anderen in de groep. Er kunnen eventueel ook een healthscan en aanvullende coaching gesprekken worden toegevoegd (persoonlijke coaching, eventueel ook gericht op leefstijl). In een persoonlijk gesprek licht ik graag alle opties toe.

q

Op een informele en interactieve manier meer leren over gezonde voeding, leefstijl en/of hormonen? Leuk voor groepen, verenigingen, (sport)clubs, school(klas) of bedrijven!

Een workshop is dan een goede keuze, deze kan op locatie worden gegeven. Het onderwerp en de inhoud bepalen we in overleg, deze worden aangepast aan de doelgroep en de vraag. In groepen van 12-15 personen gaan we ongeveer 1,5 uur aan de slag.

Voorbeelden van onderwerpen zijn:

klein hartje Fabels en feiten over gezonde voeding

klein hartje De rol van suiker in onze voeding

klein hartje Het leren lezen van etiketten

klein hartje Supermarkttoer

klein hartje Voeding en hormonen

klein hartje Voeding en sport

klein hartje Stress, vermoeidheid en slaap

klein hartje Omgaan met diabetes type 2

klein hartje Leefstijltips

q

Wat kan je als werkgever verwachten als ik samen met een medewerker ga werken aan iemands leefstijl?
We beginnen met een intakegesprek waarin we kennismaken met elkaar en de doelen bespreken. Je kunt hierbij denken aan doelen op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en mindset. Na dit gesprek overleggen we of leefstijlcoaching kan helpen de gestelde doelen te behalen. Vervolgens maken we afspraken over het te volgen traject. Gemiddeld zijn zes coachingsgesprekken voldoende om iemand op weg te helpen, maar uiteraard is dit geheel afhankelijk van de doelen. Dus zijn we eerder klaar, dan hebben we minder gesprekken en soms kunnen wat meer gesprekken nodig zijn. Soms is ook een los consult al voldoende.

We gaan samen kijken naar de huidige situatie: hoe is deze nu en waar loopt de medewerker tegenaan? Wat zou deze persoon graag anders zien? Hoe kan dat worden aangepakt? Wanneer is de medewerker tevreden, welk resultaat zou deze persoon graag zien? Wat is de ideale situatie? We gaan het einddoel in kleinere stukken ‘hakken’, zodat de doelen haalbaar worden. Ook kleine stappen zijn succesvol en mogen gevierd worden!

Leefstijlcoaching is gericht op het doorvoeren van gedragsveranderingen. We gaan samen aan de slag om te bepalen wat de mogelijkheden zijn en hoe we de situatie het beste kunnen aanpakken. De medewerker wordt zich bewust van eigen gedrag en de keuzes die worden gemaakt. En hoe dingen anders kunnen zijn door iemands eigen inspanningen.

Als de afstand het toelaat kunnen we de afspraken op jullie kantoor laten plaatsvinden of ik wandel tijdens het gesprek buiten met de medewerker, zodat we gelijk wat beweging hebben. Als de afstand te groot is doen we de afspraken via Zoom.

Leefstijlcoach

Reset je hormonen Expert

Energetische Morfologische Bloedtest (EMB)