Kalender

september 2021
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Maak een afspraak

06-43034188

Tiel e.o., Nederland

Top

Hoe komt het dat ik nu zo lekker in mijn vel zit?

Mon Vie hormonen-leefstijl-vitaliteit / Bewegen  / Hoe komt het dat ik nu zo lekker in mijn vel zit?
Lichtreklame met de tekst Be The Change

Hoe komt het dat ik nu zo lekker in mijn vel zit?

Op mijn website kun je lezen dat ik door aanpassingen in mijn leefstijl, het weer in balans brengen van mijn hormonen en het nemen van een aantal supplementen, ben veranderd van de persoon op de ene foto naar de persoon op de andere foto en nu lekker in mijn vel zit.

Als je er beeld bij wilt hebben: check mijn website onder ‘over mij‘. Maar wat was er dan met me? En wat is er precies veranderd? 

Moe en uitgeblust, maar toch doorgaan…

Eigenlijk is het eerste gedeelte van de website onder ‘Mon Vie’ uit mijn leven gegrepen… Ik voelde me moe en uitgeblust, maar ik ging door op de automatische piloot: werkte teveel uren, was druk in de weer met huishouden, gezin en alle (sociale) verplichtingen die daarbij horen, nam te weinig rust en at de hele dag door. Niet de hele dag snoepen hoor, zéker niet. Ik at gezond met veel groente en vooral fruit en rauwkost als tussendoortjes. Ik kon ook echt wel snoepen (dat kan ik nog steeds 😉), maar met dat wat ik at zou je denken dat ik toch wel wat zou moeten afvallen. Niet dus, er kwam alleen maar bij.

Diëten en jojoën

Zoveel diëten gedaan waarmee ik in eerste instantie afviel, maar waarbij er vervolgens weer meer aankwam dan ik überhaupt was kwijtgeraakt met dat dieet. Het gewraakte jojo’en, grrrr…! Later viel ik niet eens meer af van diëten en ondanks steeds minder eten en meerdere keren sporten per week werd ik alleen maar dikker. En meerdere keren per maand kon ik om niets uitvallen; heel vervelend voor zowel de mensen dichtbij me als voor mezelf, ik wilde dat helemaal niet en ben zo ook helemaal niet. Ook had ik last van opvliegers, een onrustige huid en sliep ik niet lekker. 

Hormonen uit balans

Inmiddels weet ik dat mijn hormonen uit balans waren en dat is waarschijnlijk járen het geval geweest. Verdriet en (werk)stress hadden ervoor gezorgd dat mijn lichaam overhoop lag en de interne processen niet goed meer verliepen. Met alle gevolgen van dien. Gelukkig heb ik de juiste opleidingen gevolgd om het probleem te kunnen achterhalen en is het tij inmiddels gekeerd.

Aanpassingen

Ik eet nu anders: drie maaltijden per dag, waarvan het ontbijt meestal ergens tussen 10.00-12.00 uur (intermittent fasten). Ik heb geen tussendoortjes meer nodig voor de energie, mijn suikerspiegel is stabiel. Ik beweeg meer, hoewel ik veel minder intensief sport: eerder ging ik drie keer per week naar de sportschool, nu maar één keer per week 20 minuten. De rest is voornamelijk wandelen (lang leve de hond!). Door het toevoegen van een kwalitatief hoogwaardige omega 3 heb ik mijn vetzuren weer in balans gebracht en verlopen de hormonale processen in mijn lichaam weer zoals zou moeten. Ik ben kilo’s afgevallen, heb geen last meer van stemmingswisselingen of opvliegers, heb een gavere en zachtere huid en slaap veel beter. Heerlijk! 

Lekker in mijn vel

Nu zit ik dus lekker in mijn vel, voel ik me energiek en help ik anderen zich ook zo te voelen. In de volgende blogs zal ik wat meer vertellen over de verschillende producten en dingen die mij zo goed hebben geholpen. Doe er je voordeel mee!