Maar het is heel goed voor je om afwisselend te eten, zo krijg je verschillende voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnen.
Daarbij kun je een overgevoeligheid voor een bepaald product opbouwen als je daar heel veel van eet en dat is natuurlijk niet heel prettig. Hierbij een lekker idee voor een makkelijke lunch of avondmaaltijd.
Wraps zijn op héél veel verschillende manieren te eten. Dit lekkere recept, wrap gevuld met rauwe groenten, is het recept van een vriendin. Doordat je de groenten rauw eet, blijven de vitaminen en mineralen zoveel mogelijk behouden. Zorg er dan wel voor dat je de groenten niet al lang van tevoren snijdt, anders gaat er alsnog veel verloren.
Als je het yoghurtsausje erbij wilt, maak deze dan als eerste zodat deze ‘op smaak’ kan komen. Doe de yoghurt in een bakje en voeg de uitgeperste knoflook, komijnpoeder en chilipoeder toe. Roer dit goed door. Voeg vervolgens een beetje zout en peper toe en roer ook dit er goed doorheen.
Was alle groenten en snijd deze zoals bovenstaand aangegeven. Je kunt de wrap vullen met alle groenten. Als je de wrap wat aan de droge kant vindt met alleen de groenten erop kun je ‘m insmeren met hummus en dan de groenten erop verdelen. Als je het leuk vindt om de wrap op te rollen en in stukjes te snijden, zorg er dan voor dat je er niet teveel groenten op doet en verdeel de groenten dan in een strook in het midden van de wrap, zodat je ‘m vervolgens kan dichtrollen. Roer het yoghurtsausje nog even goed door en proef of de smaak goed is. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Voeg naar wens het yoghurtsausje toe en serveer het gerecht.
Eet smakelijk!